top of page

Dermapen i Piteå

DermaPen är en kontrollerad, fraktionerad och riktad nålbehandling som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagen produktion.

DermaPen används till att läka akne ärr, kirurgiska ärr och ärr av brännskador. DermaPen är det senaste genombrottet inom hudföryngring och används mot åldrad hy där våra behandlingar ger en tydlig huduppstramning och en mer fast hud.

Vilka resultat får man av dermapen?

Resultaten är jämförbara med fraktionerad laser-behandlingar men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. När DermaPen flyttas över hudens yta stimulerar den till nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina microkanaler skapas i huden.

 

Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Detta ger även en kollagenstimulerande effekt djupt ned i huden samt säkerställer och höjer upptaget av behandlingspreparat.

 

Till skillnad från traditionella microneedling rollers orsakar DermaPen mindre trauma i huden och minimal epidermal (hud) skada, varför smärta och obehag minskar. Detta gör DermaPen till en säkrare och mer effektiv behandlingsform

.

Hur fungerar Dermapen?

Dermapen penetrerar huden mellan 20 till 90 gånger per sekund med en reglerbar hastighet, och från 0,25 mm till 2 mm djup, beroende på vilket område som skall behandlas.

 

DermaPen använder sterila engångsnålar som eliminerar risken för smittspridning. De justerbara nåldjupen tillåter en behandling anpassad efter dina individuella behov.

skönhet Modell

Bra att veta om Dermapen

DermaPen är det senaste genombrottet inom hudföryngring och används mot åldrad hy där våra behandlingar ger en tydlig huduppstramning och en mer fast hud.

Hur många behandlingar rekommenderas för lyster/uppfräschning, hudföryngring, och ärr?

Allmän vägledning:

 

  • Lyster/uppfräschning: 1-2 behandlingar, 6-9 mån mellanrum.

  • Hudföryngring: 3-6 behandlingar, 4 veckors mellanrum.

  • Ärr (acne, kirurgi, brännskada): 6-10 behandlingar, 6 veckors mellanrum.

Bör jag förbereda min hud innan en DermaPen behandling?

För bästa resultat rekommenderar vi att använda effektiva hudvårdspreparat, såsom Vitamin A eller C, för att bygga upp och stärka huden (speciellt för tunna eller ömtåliga hudområden). Fortsätt gärna att använda dessa rekommenderade lösningar efter behandlingarna.

Hur fungerar Dermapen?

Dermapen penetrerar huden mellan 20 till 90 gånger per sekund med en reglerbar hastighet, och från 0,25 mm till 2 mm djup, beroende på vilket område som skall behandlas.

 

DermaPen använder sterila engångsnålar som eliminerar risken för smittspridning. De justerbara nåldjupen tillåter en behandling anpassad efter dina individuella behov.

Hur länge tar det innan jag ser resultat?

Vanligtvis kommer du att se resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3 till 6 behandlingar (placerade med 4-6 veckors mellanrum).

 

Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar, och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

Är behandlingen smärtsam?

Upp till 0,5mm är en DermaPen behandlingen i princip smärtfritt. För behandlingar över 0.5mm djup kan en lokalbedövande kräm användas (appliceras 15-40 minuter innan behandling) för en helt smärtfri behandling.

Hur ser återhämtningstiden ut efter behandling?

Generellt ingen återhämtningstid, men du kan uppleva ansiktsrodnad upp till 12 timmar efter behandlingen. I vissa enskilda fall kan det ta någon dag innan huden återhämtat sig helt.

 

De flesta kan återgå till normala dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen.

International Museum of the Baroque

bottom of page