top of page

Dermapen Cryo i Piteå och Luleå

Dermapen CryoTM – avlägsnar snabbt godartade hudförändringar.

Kryoterapi (”kall kirurgi”) är en mycket effektiv och snabb behandling för att ta bort godartade hudförändringar på några sekunder.

 

Behandlingen är säker, snabb och smärtfri. Med sin mycket precisa applikatorspets fryser Dermapen CryoTM endasts bort din hudförändring och inte den omgivande, friska huden. etta innebär att din behandling kommer att omfatta minimalt obehag och få biverkningar.

 

Det innebär också att hudförändringar i ansiktet och området runt ögonen även kan behandlas säkert.

 

Dermapen Kryo används till

  • Pigmenteringar/åldersfläckar

  • Vårtor

  • Körsbärsangiom

  • Fibrom

  • Skin tags

  • Seborroiska keratoser

Viktigt: Vissa typer av hudförändringar kan kräva en konsultation hos hudläkare innan den tas bort.

Hur går behandlingen till?

En koncentrerad högtrycksstråle av flytande dikväveoxid, N2O, ”fryser bort” hudförändringen med hög precision på ett säkert och effektivt sätt.

 

Behandlingen gör inte ont men en mycket lätt ”brännande” eller ”stickande” känsla kan uppstå. Kylan i sig har en bedövande effekt så ingen annan bedövning krävs.

 

Tack vare den höga precisionen påverkas bara själva hudförändringen av behandlingen, inte vävnaden runt omkring. Efter behandlingen kan området behöva skyddas med ett plåster och ev. smörjas in med.

Hur fungerar Dermapen?

Dermapen penetrerar huden mellan 20 till 90 gånger per sekund med en reglerbar hastighet, och från 0,25 mm till 2 mm djup, beroende på vilket område som skall behandlas.

 

DermaPen använder sterila engångsnålar som eliminerar risken för smittspridning. De justerbara nåldjupen tillåter en behandling anpassad efter dina individuella behov.

Image by Alexandru Zdrobău

Bra att veta om Dermapen Cryo

Dermapen CryoTM – avlägsnar snabbt godartade hudförändringar

Kryoterapi (”kall kirurgi”) är en mycket effektiv och snabb behandling för att ta bort godartade hudförändringar på några sekunder.

Vad händer efter en behandling?

Den ”brännande” eller ”stickande” känslan kan kvarstå några minuter efter själva behandlingen. I vissa fall kan en vattenblåsa bildas, som lägger sig inom ett par timmar, max ett par dagar.

 

En sårskorpa kan också bildas som kan sitta kvar i upp till en vecka, 10 dagar.

Var noga med att skydda det behandlade området mot solen, med ett effektivt solskydd, (SPF 50).

 

Behandlingen har relativt låga risker men i sällsynta fall kan följande biverkningar uppstå: pigmentförändringar och hårsäcksskada.

 

En uppföljning kan behövas efter 2-4 veckor för att säkerställa slutresultatet.

 

International Museum of the Baroque

bottom of page