top of page

Neostrata Kemisk Peel i Piteå

NeoStrata Pro System Rejuvenating Peel (kemisk peel), sockersyra (glykolsyra, en AHA-syra) penslas på huden för att minska bindningen av döda hudceller i hudens hornlager, det normaliserar cellomsättningen.

 

Det ger ett slätare och mer flexibelt hornlager (stratum corneum) samt förhindrar att porer täpps igen. När man tar bort döda hudceller sker en nytillväxt av nya fräscha hudceller i överhudens basala lager.

 

Cellförnyelsen triggar igång kollagentillväxten vilket leder till att fina linjer och rynkor blir mindre framträdande. Dessutom får man en återfuktning då glycolsyran har fuktighetsbevarande egenskaper och det ger naturligt återfuktade celler.

NoStrata har patent på ett amfoteriskt komplex som ligger runt varje syra-atom och skyddar huden när syran penetrerar hudytan. Kemisk peel kan göras som en lunchbehandling då huden inte rodnar och flagar efter behandlingen tack vare det amfoteriska komplexet.

Risker och kontraindikationer för Kemisk Peel med AHA-syra

Patienter som är gravida ska inte genomgå AHA-syra Peel.

 

Patienter som har använt Roaccutan under de senaste sex månaderna ska inte genomgå AHA.syra Peel.

 

Även andra kontraindikationer finns som vi går igenom i samband med konsultationen.

Image by Park Street

Neostrata Kemisk Peel kan

  • Motverka fina linjer och rynkor, hudföryngring.

  • Hjälpa mot acne, fet och oren hud.

  • Hjälpa mot rosacea.

  • Minimera pigmentförändringar.

  • Hjälpa mot torr hud.

  • Hjälpa mot seborroiskt eksem.

Kemisk peel Neostrata ansikte och hals 20%, 35% eller 50%

Huden måste förberedas minst 14 dagar med produkter fån NeoStrata alt. Exuviance. Vid första behandlingstillfället används alltid 20% glykolsyra för att sedan vart efter huden tål det öka till en glykolsyra med högre procents styrka.


För att behandla acne, rosacea eller en hudföryngrande behandling rekommenderas en kur-behandling, då är det möjligt att öka till en glykolsyra med högre procent.

Behandlingen

Efter konsultation och genomgång av ev mediciner utförs behandlingen. Behandlingen inleds med rengöring av ansikte och hals, därefter neutraliseras hudens pH samt fett avlägsnas från huden så glykolsyran kommer åt huden ordentligt och får en bättre effekt.

 


Glykolsyran penslas på huden, vi använder en fläkt för att minska obehaget från glykolsyran och huden övervakas hela tiden av sjuksköterska. När glykolsyran har fått önskad effekt neutraliseras glykolsyran med en bas som appliceras som en spray.

Så länge glykolsyra finns kvar på huden bildas ett skum vid neutraliseringen vilket gör det lätt att bedömma när all glykolsyra är neutraliserad.


När all glykolsyra är neutraliserad appliceras en passande mask som Guld- Masque, Oxygen-Masque eller en Antiredness-Masque.


Behandlingen avslutas med applicering av Bionic Face Serum + ev Aminofil Serum och en återfuktande creme med SPF.

bottom of page